Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi takaisin Timon etusivulle - Click here to return back to the front page of Timos' homesite

Timon kootut - Timo's Collection

Ennen kun Suomi oli EU:ssa, käytiin väkevää kädenvääntöä liittymisestä noihin metsän vihreisiin veljiin, ja minä olin vakavasti sitä mieltä ettei Suomen tulisi liittyä mihinkään leiriin, kun tuota itsenäisenä oloakaan ei oltu ehditty viettää oikeastaan päivääkään. Olen tätä mieltä vieläkin, ja äänestin tiukasti ei. Varsinkin kokoomus ajoi Suomea tuohon ihannesysteemiin, ja enää ei tarvinnut tuoda rahaa asiakirjasalkuissa Tukholmasta, tai viedä rahaa ulkomaille suurempia määriä. Nyt oli firmoilla lupa siirtää toimintojaan vapaasti ulkomaille, ja jättää suomessa olevat, kalliiksi tulevat työläiset raapimaan muniaan. Minusta meillä siirryttiin suoraan Neuvostoliiton sylistä Saksan, Englannin, ja Ranskan syliin. Ne ovat osanneet aina ottaa rusinat pullasta, jos ovat johonkin liittyneet, ja osaavat juoksuttaa ja nöyryyttää pienempiään. Raha hyökyy aina sinne, missä voitot ovat suurimmat, ja mikään ei voi sitä enää estää. Myös valtaosa meidän omien poliitikkojemmen lupaamista tuista ja muista eduista on jäänyt tyyten saamatta, ja annettuja lupauksia perutaan Brysselistä käsin. Saako suomalainen käyttää venetervaa ja mäntysuopaa, tai polttaa pilkkeitä saunan uunissa, tai ampua pihalle tulleen suden? Suomi ei myöskään päässyt luvattuihin vallan ytimiin, kuten iso körmy uhosi, mutta kelpaa mainiosti sotilaalliseksi voimaksi entisissä Ranskan Afrikassa sijaitsevissa siirtomaissa käytävissä sodissa. Joku voisi sanoa, että meitä on huijattu. No, niin onkin. Pieniä kusetetaan aina. Jos satutte muistamaan, sitä luvattiin sentään kaikenlaista pientä, kuten alhaisia ruuan hintoja, ja puoli-ilmaisia autoja, sekä vakaata taloutta. Halpa pensakin lienee ollut toivelistalla. No, saahan sitä toivoa ja saahan sitä luvata.

Timon tarinoita juopoista Timos' stories about drunkards

Tositarinat juopoista eivät ole useinkaan hauskoja, ja eivät monastikaan juoppojen itsensä kertomia, vaan niiden, jotka onnettomuudekseen heitä tuntee, tai jotka ovat joutuneet heidän uhreikseen. Juopot vain nauravat partaansa kun joku toinen kärsii heidän tekosistaan, sillä juopoilla ei ole moraalia. He ovatkin eräänlaista yhteiskunnan kuonaa, joka ei tunne ainakaan syyllisyyttä, vaan leviää pahanhajuisena lietteenä kaikkialle. Juopoille oma suu on aina lähempänä kuin kontin suu. Älä siis usko juoppoa, vaikka hänen sanansa kullassa kimaltelisivat, ja hopealle helisisivät, sillä pelkkää paskaahan se kuitenkin enimmäkseen horisee. Ja nehän osaltaan äänestivät meidät EU:hunkin.

Klikkaa tästä siirtyäksesi sivulle Timon tarinoita juopoista - Click this link to jump to the Finnish page of Timos' stories about drunkards

Timo patikoi Lapissa - See Timo hicking in Lapland

Lappi on itseasiassa sangen mitäänsanomaton paikka, ja lisäksi aika karu. Siellä elää vain väkäleukaisia nunnunnuu -miehiä, joilla on huono viinapää - ja sitten sieltä löytää heinäkenkien heiniä keräileviä kämäleukaisia naisia. Ilman naisia suku ei voi jatkua. Ehkäpä ilmastonmuutos muuttaa Lapin aikanaan reheväksi viidakoksi – mene ja tiedä – tai sitten maisema muuttuu kilometrin paksuiseksi mannerjäätiköksi. Kukaan ei itseasiassa oikeastaan tiedä, kumpi vaihtoehdoista lopulta tapahtuu, ja milloin. Todennäköisesti kumpikin näistä ehtii sattua satoja kertoja ennekuin se vihonviimeinenkin elämän ripe maapallolta on kadonnut jäljettömiin. Elämä on sitkeä, ja eliöt ovat selvinneet jotenkin jopa siitä, että maapallon pinta on sulanut, ja täällä on ollut helvettiäkin kuumempaa. Jääkausi on tässä katsannossa oikeastaan pikkujuttu. Me olemme alunperin tulleet tänne itiöinä avaruuden halki, ja kestäneet avaruuden kylmyyden, ja kaikki. Me olemme niitä muukalaisia, joita me etsimme aina jostakin kauempaa. Me olemme itse näitä marsilaisia – olemmehan jo hyökänneet itiöinä maahankin.

Klikkaa tästä siirtyäksesi sivulle Timo patikoi Lapissa - Click this link to jump to the Finnish page of See Timo hicking in Lapland